Ανακοινώσεις

Α΄ τάξη – εγγραφές

Αγαπητοί γονείς

Σας πληροφορούμε ότι οι εγγραφές στην Α Δημοτικού για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εγγράφονται στην Α Δημοτικού τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2018.

Σας παρακαλούμε, για να βοηθήσετε στη σωστή λειτουργία του σχολείου,να έρχεστε για εγγραφή από  8.15 – 10.00.

Τα όρια του σχολείου θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας ή στον ιστότοπο:

https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1BvKSy-zLYelxQzKgFbU40vawnel-0HNC&ehbc=2E312F%22%20width%3D%22640%22%20height%3D%22480%22%3E%3C%2Fiframe%3E&ll=38.0899294019634%2C23.81794560643207&z=19

Η αίτηση πρέπει να υπογραφεί και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες. Αν πρακτικά δεν είναι εύκολο να έρθουν και οι δύο γονείς στο σχολείο, μπορεί να προσκομιστεί υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr ή επικυρωμένη από το ΚΕΠ στην οποία ο γονέας που απουσιάζει θα δηλώνει ότι επιθυμεί την εγγραφή του παιδιού του στο συγκρότημα των σχολείων μας.

Μπορούν να υποβάλουν αίτηση και γονείς που δεν κατοικούν στα όρια του συγκροτήματος αν ήδη φοιτούν σε εμάς αδέρφια του/της υπό εγγραφή μαθητή/τριας.  Να  διευκρινίσουμε  ότι η αίτηση γίνεται και στα δύο σχολεία. Η κατανομή των μαθητών θα γίνει μετά το τέλος των εγγραφών από επιτροπή που αποτελείται από τους Διευθυντές των σχολείων και έναν εκπαιδευτικό από κάθε σχολείο που θα οριστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α τάξη αφού – αντί για πιστοποιητικό γέννησης – προσκομίσουν ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο , χωρίς τον περιορισμό της πρόσφατης ημερομηνίας έκδοσης και με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που αναφέρονται πιο κάτω. Το πιστοποιητικό γέννησης θα πρέπει να προσκομιστεί στο σχολείο μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Στις υπόλοιπες τάξεις εγγράφονται καταθέτοντας τον Τίτλο ή το Αποδεικτικό Μετεγγραφής ή τη Βεβαίωση Φοίτησης στο Νηπιαγωγείο.

Σύντομη απαρίθμηση δικαιολογητικών για τις εγγραφές στο Δημοτικό Σχολείο.

α. Πιστοποιητικό γέννησης  (Το βρίσκει το σχολείο μέσα από το πληροφοριακό σύστημα mysch.)

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. Τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ)

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Τέτοια είναι:

α) Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων όπου φαίνεται η διεύθυνση  κατοικίας. (Τα αριθμητικά στοιχεία δεν μας ενδιαφέρουν και μπορείτε να τα σβήσετε.)

β) Ενοικιαστήριο σφραγισμένο από την Εφορία  στο όνομα ενός από τους γονείς.

γ) Τίτλος ιδιοκτησίας σπιτιού.

δ) Λογαριασμός ΔΕΚΟ (όχι κινητής τηλεφωνίας) στο όνομα γονέα του παιδιού.

ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου. Αυτή θα σταλεί υπηρεσιακά στις 15/6/2024. Ο γονέας κατά την εγγραφή θα προσκομίσει βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο.

Στ. Αίτηση προς το σχολείο

Όλα τα έντυπα που θα χρειαστείτε   μπορείτε να τα βρείτε και στην ιστοσελίδα του  σχολείου . Η διεύθυνσή της είναι:

2dimneryth.att.sch.gr/wordpress/.

ζ. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσει το παιδί τους το Ολοήμερο πρόγραμμα θα υποβάλουν σχετική αίτηση. Δεν απαιτούνται δικαιολογητικά.

Νέα Ερυθραία, 29/02/2024                              

Ο Δ/ντής                                                                               Η Δ/ντρια

Παντελής Τσιώτας                                                             Αντωνία Μήτση